06-30 752-31-77 info@wapi.hu

Rácz Ágnes

Rácz Ágnes

Rácz Ágnes 1992 óta tanítóként dolgozott, először többségi iskolában, majd 2002-től kézimunka és kézműves szaktanárként a Gödöllői Waldorf Iskolában. 2006-tól Fóton, osztálytanítóként két osztályt kísért el a nyolcadik osztályig. Népi játék és kismesterségek oktatója, Bőrtárgykészítő. A Waldorf osztálytanító képzést a solymári posztgraduális képzés első évfolyamán végezte. Az Utak a minőséghez eljárás képzője és értékelője. Kertésztanár. 2022-ben az ELTE PPK-n szerzett neveléstudomány szakos bölcsész diplomát. A Waldorf Pedagógiai Intézet nappali és posztgraduális képzésén az osztálytanítói tartalmak tanára.

A művészetekkel és a tevékenységeken keresztüli tanítás kiemelkedően fontos számára. A kézimunka, a tánc és ének, valamint a képzőművészetek és kertészkedés a belső erőforrásai is. Emellett a közösségben, a közösségért végzett munka, az önigazgatás gyakorlati megvalósítása régóta szívügye.

Az Utak a minőséghez eljárás megváltoztatta a gondolkodását az intézmények működésével kapcsolatban. Olyan működési és vezetési modellhez adott útmutatót, amire minden intézménynek törekednie kellene. Képzőként sok intézmény résztvevőivel megismerkedett majd értékelőként konkrét iskolák és fenntartók nehézségeivel, előrelépéseivel, örömeivel és erőfeszítéseivel találkozott. A harminc év alatt összegyűlt tapasztalatait a tanításról, szülőkkel való– és intézményi munkáról, szeretné átadni a fiataloknak úgy, hogy a fókusz mindig a gyerekeken maradjon. A tapasztalatok átadásán túl elkötelezett a pedagógia megújítása mellett.