06-30 752-31-77 info@wapi.hu

Rólunk

A Waldorf Pedagógiai Intézet a fővárostól mindössze pár kilométerre, a budai oldalon fekvő nagyközségben, Solymáron található. Az intézet épülete egy oktatási célra átalakított eredeti sváb porta, belső udvarral, amit közrefognak az épületek.
A különböző pedagógusképzések és továbbképzések működtetése mellett a Waldorf Pedagógiai Intézet kiemelt tevékenységi körébe tartozik a könyvkiadás és a könyvterjesztés is. A legtöbb magyar nyelvű Waldorf-pedagógiai szakirodalom kiadói jogával az Intézet és a fenntartó alapítvány rendelkezik.

A pedagógushiány a Waldorf-mozgalom égető gondja világszerte. Együttműködésben a witten-anneni (Németország, Észak-Rajna-Vesztfália) Waldorf Pedagógiai Intézettel 1991-ben létrejött Solymáron a nappali Waldorf-osztálytanító képzés és napjainkban már az Alanus képzés partnerintézményeként is működünk. Jelenleg posztrgarduális Waldorf-pedagógus képzés, Waldorf zenei képzés, Waldorf kézimunka tanári képzés folyik az intézményben. Emellett rövid és intenzív hétvégi kurzusokat is szervezünk és tartunk pedagógusoknak és szülőknek egyaránt.

A képzés célja, hogy képzett Waldorf-pedagógusokkal lássa el a folyamatos tanítóhiánnyal küzdő Waldorf-iskolákat, és részt vegyen a közoktatás megújításában. Ennek a megújulásnak az alapja a különböző tanári kompetenciák fejlesztése. A Waldorf-pedagógusképzés legfőbb sajátossága a művészeti és gyakorlati képzés útján történő kompetenciafejlesztés.