06-30 752-31-77 info@wapi.hu

Kedves Intézményvezetők, Konferenciák!

A hazai és a nemzetközi Waldorf-pedagógiai gyakorlatban egyaránt kiemelt jelentőségű a kezdő tanárok szakszerű mentorálása. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az újonnan belépett kollégák akkor tudnak az iskola húzóerőivé válni, ha intenzív szakmai támogatást kapnak az első pillanattól kezdve. És az is látszik, hogy nemzetközi szinten is kevés kapacitás van ilyen mentori támogatás megszervezésére. A tapasztalt tanárokat ugyanis az iskolák a magas óraszám mellett számos egyéb, az iskola közösségi vezetéséből adódó feladattal bízzák meg.

Erre a problémára igyekszik megoldást nyújtani Intézetünk. 

Több megkeresés nyomán úgy döntöttünk, hogy a solymári Waldorf Pedagógiai Intézetben 2024 szeptemberétől Waldorf-iskolai tanárok mentorálási feladatait is ellátjuk, főleg azon alsó és középtagozatos osztálytanítók körében, akik kezdőként, vagy Waldorf tapasztalatok nélkül vállaltak osztálytanítói feladatot.

A mentorálás fő fókusza a hospitálások alapján történő megbeszélés. Az egyes epochákra való felkészülésben, a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek felismerésében, gyermekmegfigyelésben és a szülőkkel való munkában is tudunk segítséget nyújtani.

Mivel a mentoráláshoz a bizalom csak rendszeres, jó hangulatú szakmai együttműködés alapján tud kialakulni, ezért heti, kétheti rendszerességű munkában gondolkodunk, de különleges helyzetekben egyedi megoldások keresésére is nyitottak vagyunk.

A mentorálási feladatokra az iskolák a Waldorf Pedagógiai Intézettel kötnek szerződést.

Amennyiben élnétek ezzel a lehetőséggel, úgy szeretettel várjuk jelentkezéseteket az alábbi címen:

info@wapi.hu

Solymár, 2024. szeptember 2.