Képzéseink

Posztgraduális Waldorf-pedagógus képzés

Posztgraduális levelező képzésünkre azokat a tanárokat, osztálytanítókat várjuk, akik rendelkeznek pedagógus diplomával, és jelenleg is Waldorf-iskolában tanítanak, vagy azt tervezik, hogy itt folytatják pályafutásukat. A képzés 2023-ban indul, osztálytanítók, gimnáziumi tanárok és nyelvtanárok számára.

Zenei képzés

Szeretettel várjuk folytatódó zenei képzésünkre azokat a zenetanárokat, osztálytanítókat és más érdeklődőket, akik el szeretnének mélyülni az egyes életkorokhoz, osztályfokokhoz kapcsolódó zenei minőségekben, pedagógiai és szellemi alapokat, valamint gazdag dalanyagot és eszközöket szeretnének kapni a Waldorf iskolai zenetanításhoz.

A képzés kezdete: 2022. december 3-4. 


Kézimunka tanári képzés

A kézimunka szaktanárképzés 2021. augusztusában indult. A képzés sikeres elvégzését követően a pedagógus végzettséggel rendelkező résztvevők „Waldorf-iskolai kézimunka szaktanári” bizonyítványt kapnak, amely lehetővé teszi a kézimunka tantárgy tanítását a Waldorf-iskolában. A képzés sikeres elvégzését követően a pedagógus végzettséggel nem rendelkező résztvevők igazolást kapnak a részvételről és a követelmények teljesítéséről. Az igazolás munkakör betöltésére nem jogosít.

Hétvégi mesterkurzusok

A Waldorf Pedagógiai Intézet tavalyi nagy sikerű intenzív napjai után idén több olyan rövid képzést szervez, melyekre aktív osztálytanítók mellett érdeklődőket is várunk. A hétvégi alkalmak lehetővé teszik, hogy azok a tanárok is részt tudjanak venni ezeken a napokon, akiknek az órarendje nem engedi meg a hétköznapi képzések látogatását.

Minden képzés megtervezésére és megtartására az adott témában nagy tapasztalatokkal rendelkező kollégákat, szakembereket kértünk fel. Minden mesterkurzusunkról külön cikk jelenik meg a nyitó oldalunkon és a hírlevelünkben is azonnal elküldjük az új témáinkat.

Intenzív napok az iskolai szünetekben

Szeretnél egy-egy témában elmélyülni?
Osztálytanítóként vagy szaktanárként dolgozol, ezért nagyon fontos számodra, hogy folyamatosan képezd magad? Szülőként vagy egyetemi hallgatóként érdekel a Waldorf-pedagógia? Szívesen tanulnál a szakma legtapasztaltabb oktatóitól?
Akkor az intenzív napokat neked ajánljuk!
Az iskolai szünetekben tartott egy-egy napos továbbképzések kitűnő alkalmat adnak tudásod elmélyítésére, ismereteid felfrissítésére általános pedagógiai témákban, természettudományokban és művészetekben.

Osztálytanítói alapképzés

Idén a képzés megújításán dolgozunk, amint elkészül az új struktúra, újra hírdetünk alapképzést is.

Posztgraduális nappali tanárképés

Egy tanéves, nappali rendszerű, posztgraduális továbbképzés. Ha már van pedagógus diplomád, és szeretnél Waldorf-iskolában osztálytanítóként vagy gimnáziumi tanárként tanítani, várunk erre a képzésünkre!
A képzés egy tanéve alatt megfelelő alapokat kapsz ahhoz, hogy csatlakozni tudj egy Waldorf-iskola tanári kollégiumához.
Várjuk frissen végzett tanárok, új távlatokat kereső, gyakorlott pedagógusok jelentkezését!

A képzés minimum 15 fő jelentkezése esetén indul.

Ha érdekelnek az induló képzés részletei, iratkozz fel hírlevelünkre!