Képzéseink

A Waldorf Pedagógiai Intézet elsődleges célja a magyarországi Waldorf-iskolák tanár utánpótlásának biztosítása. Osztálytanító és szaktanárképzés, posztgraduális képzések és rövid kurzusok adják a tanárképzésünk fő profilját.

Waldorf mesterkurzusok

A Waldorf Pedagógiai Intézet tavalyi nagy sikerű intenzív napjai után idén számtalan olyan rövid képzést szervez, melyekre aktív osztálytanítók mellett érdeklődőket is várunk. A hétvégi alkalmak lehetővé teszik, hogy azok a tanárok is részt tudjanak venni ezeken a napokon, akiknek az órarendje nem engedi meg a hétköznapi képzések látogatását. A pénteki kurzusokat azok számára hirdetjük, akik meg tudják oldani, hogy továbbképzésen töltsenek egy munkanapot.

Minden képzés megtervezésére és megtartására az adott témában nagy tapasztalatokkal rendelkező kollégákat, szakembereket kértünk fel. Minden mesterkurzusunkról külön cikk jelenik meg a nyitó oldalunkon és a hírlevelünkben is azonnal elküldjük az új témáinkat.

Posztgraduális Waldorf-pedagógus képzés

Posztgraduális levelező képzésünkre azokat a tanárokat, osztálytanítókat várjuk, akik rendelkeznek pedagógus diplomával, és jelenleg is Waldorf-iskolában tanítanak, vagy azt tervezik, hogy itt folytatják pályafutásukat. A képzés 2023-ban indul, osztálytanítók, gimnáziumi tanárok és nyelvtanárok számára.

Waldorf zenei képzés

Szeretettel várjuk folytatódó zenei képzésünkre azokat a zenetanárokat, osztálytanítókat és más érdeklődőket, akik el szeretnének mélyülni az egyes életkorokhoz, osztályfokokhoz kapcsolódó zenei minőségekben, pedagógiai és szellemi alapokat, valamint gazdag dalanyagot és eszközöket szeretnének kapni a Waldorf iskolai zenetanításhoz.

A képzésbe minden tanév elején be lehet csatlakozni. 


Waldorf kézimunka tanári képzés

A kézimunka szaktanárképzés 2021. augusztusában indult. A képzés sikeres elvégzését követően a pedagógus végzettséggel rendelkező résztvevők „Waldorf-iskolai kézimunka szaktanári” bizonyítványt kapnak, amely lehetővé teszi a kézimunka tantárgy tanítását a Waldorf-iskolában. A képzés sikeres elvégzését követően a pedagógus végzettséggel nem rendelkező résztvevők igazolást kapnak a részvételről és a követelmények teljesítéséről. Az igazolás munkakör betöltésére nem jogosít.

Intenzív napok az iskolai szünetekben

Szeretnél egy-egy témában elmélyülni?
Osztálytanítóként vagy szaktanárként dolgozol, ezért nagyon fontos számodra, hogy folyamatosan képezd magad? Szülőként vagy egyetemi hallgatóként érdekel a Waldorf-pedagógia? Szívesen tanulnál a szakma legtapasztaltabb oktatóitól?
Akkor az intenzív napokat neked ajánljuk!
Az iskolai szünetekben tartott egy-egy napos továbbképzések kitűnő alkalmat adnak tudásod elmélyítésére, ismereteid felfrissítésére általános pedagógiai témákban, természettudományokban és művészetekben.

Waldorf osztálytanítói alapképzés

Idén a képzés megújításán dolgozunk, amint elkészül az új struktúra, újra hírdetünk alapképzést is.